İLGİLENENLER İÇİN BİYOLOJİ SÖZLÜĞÜ... ARAMA KOLAY OLSUN DİYE HARF GRUPLARINA BÖLEREK GÖNDERİYORUM... 'A' Abiyogenez: Canlıların cansız...
Eşeyli olarak üreyen canlıların kromozom sayılarının sabit kalması mitozdan farklı bir hücre bölünmesi ile olur. Bu bölünmede kromozom sayısı yarıya...
Bir insandaki ***lam hücre sayisi 100 trilyon Bir insandaki farkli hücre çesitleri 210 kadar Her saniye ölen hücre sayisi yaklasik 50 milyon ...
iştye size biyolojideki son gelişmeler :73E431710605:
DNA NIN SLAYTLA ANLATIMI :73E431710605:
Sol kulağı iyi işiten daha zeki Sol ellerini kullananların sol kulaklarının daha iyi işittiği, daha iyi işiten sol kulağın da matematiksel...
Tek hücreli canlilarin yapilarini gösteren bazi görselleri paylaşmak istedim. Resimdeki canlılar sırasıyla : AMİP, BAKTERİ(kamçılı olanından),...
Özellikle öğrenciler sunum hazırlarken çok ihtiyaç duyuyorlar. bendeki bazı resimleri paylaşmak istedim.
Şu an yeryüzünde görebildiğiniz tüm canlılar, doğadaki canlıların çok küçük bir bölümünü teşkil etmektedir.Yeryüzünün üçte ikisinin sularla kaplı...
C3 VE C4 BİTKİLERİ Calvin çemberi reaksiyonlarında CO2 indirgenmesi ile başlayan tepkimeler zincirinde oluşan ilk kararlı maddeleri 3 karbonlu PGA (...
Hücre Neden ve Nasıl Çoğalır? Çok hücreli canlılarda, büyüyüp gelişme, organ, doku gibi yapıların yenilenmesi için, tek hücreli canlılarda...
aslında çok şeker şeyler.
İnterfaz :Hücrenin mitoz bölünmeye geçmeden önceki hazırlık evresi olup, G1,S ve G2 evrelerinden oluşur. Bu evrede daha sonraki evreler için gerekli...
Çiçekler böceklere el sallıyor Şaşırtan gerçeği bilim adamları ortaya çıkardı 13.05.2008 16:18 Bu bulgu çiçeklerin çoğunun hafif rüzgarda bile...
DNA'nın kimlik kartı, ana hatlarıyla çıkartıldı. Bu işin kolay yanı. Şimdi sıra genlerin ürettiği proteinlerin gizini çözmeye geldi. Esas zor kısım...
Harika görünüyorlar.... Yavuz ve Burak Adminlerin dikkatine: Bunlar yemek için değildir!!! :D :D :D Resimler burada küçük boyutlu. Herbirinin...
§ İşsiz bir biyolog sonunda bir hayvanat bahçesinde iş bulmayı başarmıştı. Fakat bu biraz farklı bir işti. Hayvanat bahçesi sahipleri ondan, bir...
Kuş yumurtaları, ovaryumdan serbest bırakılan yumurta hücrelerinin, eşey kanalı boyunca bir kabukla kaplanması yoluyla oluşuyor. Ovaryumdan serbest...
Arkadaşlar sizlerle insan anatomisi ile ilgili bir site paylaşmak istiyorum. Linki aşağıda vereceğim ancak bir iki açıklama yapmak istiyorum:...
Karıncaların, ***ladıkları reçineyle yuvalarını dezenfekte ettikleri, böylece yaşam sürelerini iki kat artırdıkları ortaya çıktı Lausanne...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konuları Şuna Göre Düzenle:
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları