Güzel konuşma, etkili iletişim, diksiyon...
DİKSİYON Diksiyonu söyle tanımlayabiliriz: söz söylerken, duygu ve düşünceleri doğru, üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin uyumunu,...
Özellikle konuşmanın doğruluğunu bozan, kişinin kültürlü, ciddi ve güvenilir izlenimini zedeleyen bu tür alışkanlıkları sıralayalım. Heceleri...
Türkçeye Yeni Girmeye Aday Sözcükler: :-)) Çayyaş Sabahtan akşama kadar çay içen bağımlı kimse.Türkler kahveden çok çayı severler. ...
En uzun kelime: muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilecekleri mizdenmişsinizcesine -En uzun kelime için çıklama: Kötü amaçların güdüldüğü...
a. Siyasî Hitabet: Asıl yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüleridir. Ayrıca, seçim dolayısıyla yapılan konuşmalar da bu gruba girmektedir. b....
ingiliz istilasına uğrayan dilimiz ...
LAP*** DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR START ALMAK BAŞLAMAK CENTER MERKEZ RELAX OLMAK RAHATLAMAK E-MAIL E-POSTA KOMÜNİKASYON İLETİŞİM CV...
Bence değil. Böyle bir soruyu hiç düşünmeden yanıtlamanız söz konusu bile edilemez artık. Nasıl Osmanlıca okuyup yazmak için Arapça - Farsça bilmek...
Bu filmin birinci ve ikinci bölümlerinde, iyi bir diksiyon için gerekli ön koşul olan "doğru nefes", uygulamalı olarak anlatılmıştır.. doğru...
Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir...
A) KONUŞMA ÖNCESİ HAZIRLIK 1. Kendine Güvenme 2. Tedbirli ve İhtiyatlı Olma 3. Fiziki Kontrol 4. Zihnin ***arlanması 5. Hedef Kitleyi...
1- Erken başlayın Bir konuşma yapmak zorundaysanız, daha sonra değil, hemen işe başlayın. Hazırlanmak için ne kadar çok zamanınız olursa,...
Diksiyon sanatının öneminin düşünmeyenler pek çoktur. Halk karşısında söz söylemek zorunda olan bazı kimseler, güçlüklerle hatta başarısızlıklarla...
İnsan konuşma yetisi ile doğar.Bu temel yeti ile içine doğduğu ***lumun dilini öğrenir. İnsan oğlu var oluşundan beri konuşmaktadır. Bu...
1. Düzenli olmayarak. Konuşma içinde kullanılabilecek dialar ya da PowerPoint sunu hazırlamaya ne gerek var? zamanınıza yazık değil mi? Gramer,...
Forbes dergisi çeşitli şirket ve kuruluşların sözcülerinin güzel konuşma taktiklerini yazdı. İşte 10 konuşma gurusundan çeşitli taktikler: Floyd...
Teknoloji ve Dil Teknoloji artık neredeyse hayatımızın bir parçası oldu. Cep telefonları , internet üzerinden yazışmalar , elektronik posta ve...
DİKSİYON ÇALIŞMALARI 1.Bir berber bir berbere bre berber beri gel diye bar bar bağırmış. Bizde bize biz derler, sizde bize ne derler? ...
Dil Yanlışları ve Anlatım Bozuklukları Cümle Bozuklukları Anlatım Bozuklukları Ses ve Ahenk Kusurları Anlam kusurları Bugün; ilkokul mezunu...
SÖYLEME KUSURLARI Çeşitli seslendirme kusurları nedeniyle söylenenler yeterince anlaşılamaz ve tekrar edilmek zorunda kalınır. Konuşmacı harfleri...
... “Efendim, dilimizde kelimelerin yalnış kullanılmından nasıl muzdaribim anlatamam. Ama sanıyorum yanlız bana veriyor bu ızdırabı, çünki...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konuları Şuna Göre Düzenle:
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları